Lezuhant egy focistákat szállító repülő Brazíliában

HírKlikk 2021. január 25. 10:15 2021. jan. 25. 10:15

Nem sokkal a felszállás után lezuhant Brazíliában a Palmas Futebol e Regatas focicsapat elnökét és négy játékosát szállító kisrepülőgép. A fedélzeten lévő hat ember életét vesztette, köztük a pilóta –közölte a G1 brazil hírportál.

A kisrepülőgép a Tocantins állambeli Porto Nacional városából szállt fel, és Goiás állam székhelyére, Goiania városába tartott Lucas Meirával, a D-ligás focicsapat elnökével, illetve négy játékossal.

A Palmas Futebol e Regatas hétfőn mérkőzött volna meg a Vila Nova focicsapattal, amely részvétét nyilvánította a történtek miatt, és kezdeményezte a hétfői meccs elhalasztását határozatlan időre.

Négy évvel ezelőtt, 2016 novemberében a Lamia bolíviai légitársaság utasszállító repülője zuhant le Kolumbiában, fedélzetén 77 emberrel, köztük a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosaival. A szerencsétlenségben 71-en vesztették életüket.

 

(Ez eddig az MTI kijavított híre, amiben két különös hibát is találtunk. A brazil focicsapat nevét - Palmas Futebol e Regatasátírták Palmas Fútbol y Regatas-nak, a spanyol helyesíráshoz igazítva, miközben Braziliában nem spanyolul, hanem portugálul beszélnek. Elírták Tocantins állam nevét is, de ez inkább csak betűhiba. A fotók az O Globo brazil portál híroldaláról, a G1-ről származnak.)