Lölő sofőrje üzent a magyaroknak: dögöljetek meg!

Föld S. Péter 2019. október 6. 18:03 2019. okt. 6. 18:03

Ezen az egy évvel ezelőtti képen, ami most aktuálisabb, mint amikor készült, Mészáros Lőrinc sofőrjét látjuk, amint felemelt középső ujjával éppen bemutat az őt fotózó embernek. Mészáros Lőrinc úr sofőrje amúgy két úr szolgája, mert valójában Orbán Viktor úr sofőrje. Két olyan úré, akik közül egyik sem úr, legföljebb uraság.

Mondják, Mészáros vagyona valójában Orbáné, az egykori gázszerelőnél csak megőrzésre van letéve. Orbán Viktor Mészáros Lőrinchez kihelyezett sofőrje azt hiszi, hogy az őt fotózó embert küldi el melegebb éghajlatra, neki mutatja, hogy kapja be. A sofőr, aki nyilván egyszerű ember, még tán gazdáinál is egyszerűbb, honnan is tudhatná, hogy feltartott mutatóujjával nem az őt fényképezőnek üzen, hanem a nyilvánosságnak.

Ugyanazt üzeni a magyaroknak, amit gazdái is számos alkalommal: Közöd?

Magánrepülőgépen utazgatok kedvenc csapatom meccsére? Harminc éve így utazom, és a jövő héten is így fogok. Nekem ez jár, mert engem annak idején a zongora körül kergettek, ha nem magánrepülőgépen mentem a Vidi meccsére. Vagyis, hát, tényleg kergettek, de nem a zongora körül, hanem a tyúkól és a disznóól között, mert a nálam is bárdolatlanabb apám szíjat akart hasítani a hátamból.

Közöd?

Mészáros Lőrinc sofőrje gazdájának a gazdája, Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, amikor választási csalásra buzdította az övéit: elmarasztal az OVB, megvédenek a jogászok, oszt jó napot. Mert nekünk ezt is szabad, mert magyarok vagyunk, és aki magyar, az mindent megtehet. Szabad rablás van az országban – mindenki annyit rabolhat, amit megengedünk neki.

Közöd?

Amikor a Magyar Nemzeti Bank el akarta titkolni, hogy az alapítványaiba átmentett pénzek elvesztették közpénzjellegüket, ám ez végül nem sikerült, mert az Alkotmánybíróság elkaszálta a szándékot, a kormány szóvivője ezt válaszolta az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre: De sikerült?
Mészáros Lőrinc sofőrjének felemelt mutatóujja azt üzeni a magyaroknak: Hello röfik, ha nem tetszik, dögöljetek meg!