Lovasi András Kovács Ákos kottájából élteti a Fideszt

HírKlikk 2020. január 26. 12:04 2020. jan. 26. 12:04

Azzal természetesen semmi gond sincs, ha egy zenész, művész a világról alkotott álláspontját nem takargatja. Dicséretes, ha kiáll az elvei mellett. Ha vannak neki.

Azon sincs miért fennakadni, ha a szülőhelye vagy az életteréül választott város jövőjét – mint elkötelezett lokálpatrióta – felelős közéleti érdeklődéssel óvja – saját ízlése szerint.

Azzal már több a probléma, ha se elve, se inge és mégis politikailag pozicionálja magát egy motiválatlan szituáció, jelesül egy vidéki város választásában, ráadásul a kormánypárti jövőképéhez dörgölőzve. Hátha neki is jó lesz.

Lovasi András, aki tíz éve – alkotói válsággal küzdve – keresi önmagát, most egy bizonyos szint felett ment egy bizonyos szint alá.

Elérkezettnek látta az időt, hogy az amúgy is „forrópite” győri politikai helyzetbe langymelegen belehelyezkedjen, s a szexbotrányába és feltételezett korrupciós ügyekbe bukott Borkai Zsolt utódja, Dézsi Csaba András mellett kampányoljon. Ez utóbbi közösségi oldalán rövid videószkeccsben bejelentkezve közli, hogy ha minden fideszes olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor ő (végre...?) Fidesz-szavazó lenne, mert – mint önnön slágerét idézi – „nálad tényleg nem lehet jobb semmi”.

Lovasi tavaly nyáron, amikor a tusványosi fellépéséről kérdezték, még úgy nyilatkozott, hogy „szívből gyűlölöm a pártpolitika kicsinyességét, és a szélső-liberális hörgést, ami ugyanannyira meg akarja mondani nekem, hogyan viselkedjek, mint ahogy a szélsőjobbosok akarják. Ezek számomra ugyanannyira idegesítőek.”

Más kérdésünk nincs is, mindössze az irritációs reklámverseny győztesét idéznénk:„De miért...?”, amit – ha már énekesről van szó – rögvest meg is válaszolunk a hajdani kuplé refrénjével, hogy „pénzér’, pénzér’, naná, majd ingyér’...”