Lovasi András: pofázni luxus

HírKlikk 2021. augusztus 4. 11:48 2021. aug. 4. 11:48

Dühös vagyok a politikumra, az ő felelősségük lenne megoldásokat keresni. De ők mindeközben szánalmas és hülye üzenetekkel bombázzák pro és kontra az embereket. Pedig ennél sokkal fontosabb lenne a térségünket felkészíteni arra, ami a következő évtizedekben ránk vár – mondta Lovasi András a Transindexnek adott interjújában, amelyet a 24.hu szemlézett.

Szerinte az, hogy a szélsőségessé váló időjárás nyomán gyakorlatilag semmit nem tud betakarítani a gyümölcsfákkal teli kertjéből, vagy, hogy a Mecsekben több min ötven forrás tűnt el az elmúlt években, „sokkal fontosabb témák annál, minthogy mi van Soros Györggyel vagy az LMBTQ-mozgalommal, (…) hogy megfogja-e a négy méteres kerítés a migránsokat vagy sem".

A zenész a közélet témáival kapcsolatos megnyilvánulásairól azt mondja, ezek leginkább tiltakozások az ellen, hogy lényegtelen kérdések jelentsék a politika lényegét:

„A fontos dolgok messze nem itt kezdődnek, hanem például ott, hogy kezdünk-e valamit azokkal a folyamatokkal, amelyek súlyosan veszélyeztetik a mi, vagy az utánunk jövő generációk életét. (…) Én anarchoszindikalista álláspontot képviselek: szerintem nincs szükség a politikára így, ahogyan mostanság láthatjuk. (…) Minél gonoszabb egy társadalom, annál kevésbé tud bármit is ajánlani az embereknek, ehelyett különböző dolgokkal tömik el az emberek agyát, érzékeit" – fejtette ki, hozzátéve, hogy szerinte itt az ideje megüzenni azt a politikusoknak, hogy már nincs szükség rájuk, legalábbis abban a formában semmiképp, ahogy most működnek.

Ugyanakkor Lovasi nem gondolja, hogy az ő közéleti kiállásaira nagyon nyitott lenne a közönsége. „Nem kíváncsiak erre. Pofázni luxus lett, nekem még szabad."