Ma is beoltották azokat, akiknek volt időpontjuk a hétvégére

HírKlikk 2021. március 7. 20:20 2021. márc. 7. 20:20

Az ország több pontjáról érkezett beszámoló arról, hogy az oltópontokon beoltják az ott megjelenőket.

Vasárnap reggel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közrádiónak azt mondta, hogy a kormány felfüggesztette az AstraZenecával való vakcinálást, amit a jövő hét másodikban felében folytatnak majd.

Ennek ellenére, több beszámoló érkezett arról, hogy akiknek volt időpontjuk, azaz szerepelnek a hétvégén oltandók közt, és megjelentek az oltópontokon, azok rendben átestek az oltáson.

Ezek a történetek nem csak Budapestről származnak, hanem az ország több pontjáról is.

A 444 egyik olvasója például Debrecenből írt a portálnak. A levél írója a tegnapi beszámolók után gondolta, hogy megnézi a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campus Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinikát, ahová szombatra volt időpontja. Hivatalos tájékoztatásként ő is csak a pénteki lemondó SMS-t kapta meg, így meglepve tapasztalta, hogy zajlik az oltás AstraZenecával.

„Az ajtónál lévő katonát megkérdeztem, hogy megkaphatom-e az oltást a tegnapi időpontom ellenére. Azt mondta megcsinálják, és már mehettünk is (kettesével engedtek be). Hőmérőzés, fertőtlenítés, adatok ellenőrzése a számítógépnél (vittem magammal a kitöltött regisztrációs lapot) és már vittek is a lifttel. Az emeleten egy kijelölt ápoló elkísért az oltóponthoz, a doktornő bemutatkozott, elmondta, hogy az AstraZeneca-vakcinával oltanak. Kar szabaddá tétele, fertőtlenítés és oltás. Az oltási kártyát azonnal megkaptam és egy másik helyiségbe kísértek, ahol 15 percet kellett várni. Itt többen voltunk, de a 1,5 méter megvolt egymástól. Ahogy elment valaki, azonnal fertőtlenítették a helyét és csak utána engedtek be mást a felszabadult helyre. 15 perc után a lifttel lementünk és egy másik irányban kijöttünk az épületből. Összesen 25 perc volt. A dolgozók (a katonáktól, a kísérőktől, az asszisztenseken át az orvosig) kedvesek és figyelmesek voltak. Köszönet nekik és le a kalappal előttük!” – olvasható a levélben.

Forrás: 444.hu