Ma több mint hetvenezer általános iskolás vizsgázott

HírKlikk 2021. január 23. 16:00 2021. jan. 23. 16:00

Ma írták a központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumokba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok.

A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáztak a gimnáziumokban. Mindkét feladatsor esetén 45-45 perc állt a diákok rendelkezésére, tárgyanként tíz feladattal. Matematikából és magyar nyelvből külön-külön 50 pontot szerezhettek a vizsgán. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kellett elkészíteni – számolt be az eduline.hu.

A 2020/2021-es tanév felvételi eljárásában a középiskolák 48 százaléka, 535 intézmény határozta meg, hogy a hozzájuk jelentkezőknek előzetesen részt kell venniük a központi írásbelin. A felvételi vizsgán múlik a felvételizők pontjainak legalább 50 százaléka.

Azoknak, akik a mai vizsgán nem tudnak részt venni, azoknak a hagyományos pótló időpont (január 28.) mellett egy második pótnapot (február 5.) is beillesztettek. Ezen a pótnapon azok vehetnek majd részt, akik az első időpontban betegek vagy karanténkötelezettek voltak.

A kiírt feladatsorokat és az eredményeket a portál oldalán megtekinthetik az érintettek, az eredményekről február 8-án értesülnek.