Magas a fertőzöttek aránya a Dél-Afrikából Európába érkezők között

HírKlikk 2021. november 27. 15:30 2021. nov. 27. 15:30

61, pénteken Dél-Afrikából Amszterdamba érkezett utas Covid-tesztje lett pozitív, azt egyelőre még vizsgálják, hogy az új, Omicron mutáns fertőzte-e meg őket – jelentette a Reuters. Két KLM-járattal összesen mintegy hatszázan érkeztek tegnap a holland város Schiphol repülőterére, az érkezők tíz százaléka volt fertőzött.

A holland kormány már péntek reggel megtiltotta minden járat fogadását Dél-Afrikából, az ominózus két KML-járat – az egyik Fokvárosból, a másik Johannesburgból indult – azonban már a levegőben volt, amikor a tiltás megszületett. Minden érkezőt tesztelnek és karanténba helyeznek – adott helyzetjelentést a Reuters, amely több utas tweetjét is idézi. 

A koronavírus új mutánsa tehát megérkezett Európába, akkor, amikor a kontinens amúgy is küszködik a járvány negyedik hullámával.

A holland kormány  éppen pénteken jelentett be újabb szigorítást. Bezárták az éttermeket, bárokat és a legtöbb boltot, így próbálják fékezni a járvány további tombolását. A szigorítást nem az új mutáns miatt lépték meg.

 

Forrás: Hírklikk