Magyar futballedző amerikai börtönben?

HírKlikk 2020. május 2. 20:45 2020. máj. 2. 20:45

Pénzbírságot, valamint két nap elzárást kapott Tornyi Barnabás (67) az Egyesült Államokban. Az edzőnek óvadékot is le kellett tennie, hogy szabadlábra helyezzék. A Bors értesülése szerint, a magyar trénert kis értékű, vagyis néhány tízezer forintos lopás miatt találták vétkesnek.

A bulvárlap szerint, a magyar futballedző fizetés nélkül akart távozni az orlandói Walmart Áruházból, de a biztonsági őr ezt észrevette, feltartóztatta. Később rendőr érkezett a helyszínre és végül bíróság elé került a kínos ügy. A Blikk megtudta, a tavaly november 16-án történt eset miatt, két napig az Orange megyei börtön „vendége” volt a korábban az NB I-es Diósgyőrt, a Honvédot és a zalaegerszegi csapatot is irányító tréner.

A 2017 óta Floridában élő szakembert végül február 14-én hivatalosan is vétkesnek találták 100 dollárt (32 100 forintot) meghaladó, kis értékű bolti lopás miatt. A hírek szerint, Tornyi egy 167,78 dollár (53 857 Ft) értékű bevásárlás után nem fizetett. Többek között alsónadrágokat és tisztítószereket tett a kosarába. A kétnapos elzárás mellett, végül a 273 dolláros (87 633 forintos) perköltséget és az 500 dolláros (160 500 Ft) óvadékot is ki kellett fizetnie, az üzletből pedig kitiltották. Az ügyet már lezárták. Két nap fogdára, és a költségek megfizetésére kötelezték. Előbbit leülte, utóbbit kifizette – értesültünk az Orange megyei bíróság bűnügyi igazgatóságától.

Tornyi Barnabás korábban a 24. hu-nak arról beszélt, hogy csak túlkapásról van szó, valójában nem találták vétkesnek. Mint elmondta: az önfizetős zónában nem a szkennerhez lépett, hanem túltolta a bevásárló kocsit, hogy szót váltson a teniszpartnerével. Odalépett egy biztonsági őr és közölte, hogy neki rendőrt kell hívnia. Ebből valóban intézkedés lett, majd meghallgatták, de a procedúra ezzel ért véget, nem pedig bűnös elzárással. Tornyi szerint szokásos túlkapás történt.

Ezek után, a Blikk hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a biztonsági őr folyamatosan figyelte a bevásárlókocsija helyett a táskájába pakoló Tornyit, aki az önkiszolgáló kasszánál csak egy jeges teát húzott le.

A rendőrségi intézkedés folyamán még nem együttműködő honfitársunk a későbbiekben már készséges volt. Az első fokon született ítélet ellen nem fellebbezett. Tudomásul vette, hogy mint nem amerikai állampolgárt, akár kitilthatják az országból, amennyiben megismétlődne az eset.

 

Forrás: Hírklikk