Magyarország, én így szeretlek! – Hambulancia-hálózat kiépülőben

HírKlikk 2021. április 22. 10:00 2021. ápr. 22. 10:00

„HAMBULANCIA – a mentőket támogatjuk” – ez áll azon a matricán, amit azoknak az étkezdéknek ad az Országos Mentőszolgálat, amelyek részt vesznek a mentősök megebédeltetési mozgalmában. Országos mozgalommá terebélyesedett a mentősök kedvezményes étkeztetése.

A 3.kerulet.ittlakunk.hu portál számolt be arról, hogy létrehozták a szolgálatban levő mentősöket kedvezményes ételvásárlással támogató büfések országos adatbázisát, a benne szereplők egy, „HAMBULANCIA- a mentőket támogatjuk” matricát kapnak. Emellett rákerülnek egy olyan, hamarosan elkészülő elektronikus térképre, amelynek alapján a mentők – ha a szolgálati feladataik éppen megengedik – azonnal megtalálják a legközelebbi hamburgerezőt, pizzázót, vagy kebabost, ahol kedvezményben részesülhetnek. Ezen túl, a hamarosan újrainduló Hősképzések keretében újraélesztésre is kiképzik a „Hambulanciák” személyzetét, hogy vészhelyzetben is a mentők segítő partnerei lehessenek.

A mozgalom kiindulópontja az a botrányos eset volt, amikor húsvétkor feljelentették egy mentőautó személyzetét, amiért megálltak ebédet vásárolni maguknak két mentés között egy Szentendrei úti hamburgerezőnél. A feljelentés napvilágra kerülése után országszerte egyre több étkezde ajánlott fel ingyenes vagy kedvezményes étkezési lehetőséget a mentősöknek. 

Emiatt döntött az Országos Mentőszolgálat egy adatbázis létrehozásáról és arról, hogy a kezdeményezésben résztvevők kapjanak egy „HAMBULANCIA – a mentőket támogatjuk” matricát.

A jólelkű vendéglátósok jelentkezését az info@mentok.hu címre várják.

Forrás: Hírklikk