Magyarország - Mi kutyánk kölyke 2 : 1

Föld S. Péter 2019. március 25. 07:15 2019. márc. 25. 07:15

Tavaly nyáron a brüsszeli NATO-csúcson a köztévének nyilatkozott Orbán Viktor.

Az interjú végén megkérdezték, hogy kinek drukkol majd a futball világbajnokság vasárnapi döntőjén, amelyben Franciaország és Horvátország játszik. Orbán azt mondta: Magyarország mindig a Duna menti futballkultúra része volt, ezért a horvátok sikere persze a horvátoké, „de egy kicsit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is".

Orbán azt is mondta, hogy nemcsak azért drukkol nekik, mert a horvátok a magyarok barátai és szomszédjai, hanem mert „azt a futballkultúrát képviselik, amihez mi is tartozunk, még ha ma nem is érjük el, sőt meg sem közelítjük azt a szintet, amire a horvátok képesek. De azért ez mégiscsak a mi kutyánk kölyke".

Tegnap este, nem kis meglepetésre, legyőztük a „mi kutyánk kölykét”. A meccs előtt nem sokan fogadtak volna a magyar válogatott győzelmére, sőt maguk a horvátok sem gondolták, hogy kikaphatnak tőlünk.

A közvetítés során egyszer mutatták Orbán Viktort – láthattuk, hogyan tapsol a miniszterelnök, amikor a magyar válogatott gólt rúg. A mérkőzés végén nem játszották be Orbánt, pedig szokás a köztévénél, hogy győztes meccsek után egy pillanatra bevágják. (Vesztes mérkőzések után, és ilyen volt bőven az utóbbi években, soha nem mutatták, nehogy a publikumban az a kép rögzüljön, hogy Orbánnak is köze van a vereséghez.)

Most győztünk, ami nagy és nem várt siker, a miniszterelnököt mégsem láthattuk a meccs végén mosolyogni. Reméljük, a köztévénél nem lesz ebből baja senkinek.