Magyarország sokkal több, mint Orbán és korrupt klikkje

HírKlikk 2021. április 20. 11:55 2021. ápr. 20. 11:55

A CEU megtapasztalta, hogy nem számíthat az EU segítségére, noha az Európai Bíróság jogellenesnek minősítette az egyetem ellen hozott magyarországi intézkedéseket. Erről Michael Ignatieff, az intézmény rektora számolt be a svájci közrádiónak.

A rektor ugyanakkor úgy érzékelte, hogy a tanárok és a diákok kénytelenek voltak átköltözni Bécsbe, mintha egy másik bolygóra keveredtek volna. Ignatieff szerint megkönnyebbültek, hogy nem őrlődnek tovább egy rendszer malomkövei között. Egy olyan rezsimről van szó, amely egyfolytában Sorost támadta, és ily módon a Közép-Európai Egyetemet is, mert a kormányfőnek ellenség kellett, hogy mozgósítsa híveit.

A milliárdos pedig optimális választás volt erre, hiszen nyitott a világra, magyar-amerikai zsidó befektető, aki állítólag bevándorlókkal akarja elárasztani Európát. A hatalommal vívott küzdelemben hiába volt a sok tüntetés, Merkel figyelmeztetése, Orbán magasról tett mindenre, az állam- és kormányfők pedig ráhagyták. Pedig ha a kancellár vagy Macron azt mondta volna, hogy „Megállj!”, akkor a CEU-nak nem kellett volna elmennie.

Ám a rektor szerint az EU-val az a nagy gond, hogy sokat beszél a jogról, de még akkor is tétlen, amikor a legfőbb uniós bíróság tör pálcát egy kormány fölött. Orbán szórakozik Brüsszellel, miközben a szervezet nem működik értékközösségként. Ignatieff az ellenzéknek új hazafiságot javasol: meg kell értetni az emberekkel, hogy Magyarország sokkal nagyobb, sokkal több, mint az Orbán körüli korrupt klikk.

Forrás: Hírklikk