Magyarországnak is megvan a maga „Ibiza-botránya”

HírKlikk 2019. október 10. 16:15 2019. okt. 10. 16:15

A Borkai Zsolt győri polgármester körül kibontakozó botrányról széles körben beszámolt az osztrák, és kisebb mértékben a német sajtó. Az angol és amerikai sajtót a hír nemigen érte el, viszont távoli kontinensek számos sajtóorgánuma beszámolt róla. Sok vonatkozó cikk a német sajtóban csak előfizetők számára olvasható, de az általános alaphang az, hogy Magyarországnak is megvan a maga „Ibiza-botránya” - mint emlékezetes, ez Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnökének botrányára utal, amely Strache, majd az osztrák kormány bukásához vezetett.

A Der Standard című bécsi liberális lap hírt adott arról, hogy a Pornhub pornóportálon jelentek meg Borkai videói, és azt írta, hogy az olimpiai bajnok polgármesterről készült felvételek „megrázták Magyarországot”.  A fideszes Borkai az október 13-i önkormányzati választáson újra Győr polgármestere akar lenni, de ez a szexbotrány után nehéz lesz.

A luxusjachton tett kiránduláson sajtójelentések szerint kokain is volt, és Borkai a hírek szerint állami pénzből fedezte a mulatságot. A cikk ismertette, hogy mit lehet tudni a videókat közzétevő „Ördög ügyvédje” bloggerről, majd leszögezte: Borkai végül elismerte, hogy ő látható a videókon. Azt mondta azonban, hogy a videót manipulálták, nem állami pénzből fedezte az utat, és a családja mellette áll, Facebook-oldalán pedig családi fotót tett közzé.

„Politológusok szerint a szexbotrány az egész Fidesz számára kárt okozhat a küszöbön álló önkormányzati választáson, hiszen a párt a család szentségét állította propagandája középpontjába. A párt Borkai magánügyének minősítette a videót. Azzal kapcsolatban nincs állásfoglalás, hogy Borkai korrupciós ügyekbe is keveredett, amelyek kamucégeken keresztül több millió eurót hoztak neki - írta a lap.

Forrás: Hírklikk