Már a fideszesek szerint is Orbán csicskája Mészáros Lőrinc

HírKlikk 2018. január 18. 17:37 2018. jan. 18. 17:37

Kevesen kételkednek ma már abban, hogy a kormánypártnak "tisztázatlan pénzügyei" vannak, írja a csütörtökön megjelent HVG-ben Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója.

Tavalyelőtt június óta kevés dolog változott, amikor a HVG megbízásából a Medián részletesen megvizsgálta, mit gondolnak az emberek a korrupcióról.

Közel kétharmados azok aránya, akik szerint a kormányra "nagyon nagy" vagy "nagymértékben" jellemzőek a pénzügyi visszaélések. Túlnyomó többségben vannak azok is, akik a magyarországi korrupciót "felülről irányított, rendszerű tevékenységnek" minősítik.

2017 novemberére számottevően nőtt - 31-ről 39 százalékra - azok aránya, akik nemcsak "elképzelhetőnek", de "nagyon valószínűnek" tartják, hogy az oligarchaként számon tartott nagyvállalkozók valójában Orbán strómanjai.

A kérdésre, hogy "elképzelhetőnek tartja, hogy olyan nagyvállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna, valójában Orbán Viktor strómanjai?" a Fidesz-szavazók 13 százaléka mondta, hogy nagyon valószínű, 51 százalékuk meg azt, hogy elképzelhető.
Forrás: HVG