Már a szüleikkel is olvasói leveleket irattatnak a fideszesek

HírKlikk 2021. március 11. 19:22 2021. márc. 11. 19:22

Ezúttal Stefanovszky D. András, a Miniszterelnöki Hivatal egyik munkatársának édesapja utasította vissza a The Financial Times-nak írt olvasói levélben, hogy a lap bírálta Magyarországot, amiért túl szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Kínával.

Az előfizetők számára elérhető olvasói levél szerzője szerint itt ismét a nyugati képmutatás érhető tetten. Peking első számú kereskedelmi partnere ugyanis Németország, Franciaország pedig több fegyvert ad el a kínaiaknak, mint a németeknek. 

Stefanovszky D. András ténynek nevezi, hogy a CDU-CSU már nem az, ami Kohl és Strauss alatt volt. Merkellel az uniópártok balra sodródnak, hogy fennmaradjon a szövetség a szociáldemokratákkal. Az értéket hatalomra váltják, ez a megalkuvó reálpolitika. Ez pedig kihat az Európai Néppártra, amely már nem a konzervatív, kereszténydemokrata elveket testesíti meg. Ezért nem meglepő a szakítás Orbán Viktorral. Az EPP hanyatlása felgyorsul, a Fidesz viszont esélyt kap egy új európai tömörülés megalakítására. 

A levélíró a nyugati alakoskodás bizonyítékát látja abban is, hogy az újság említett kommentárja szerint Magyarországon szorul vissza a jogállam. Hiszen a Bundestagban éppen most robbant ki a CDU háza táján egy korrupciós botrány, Svédországban és Franciaországban olyan övezetek vannak, ahová az átlagembernek nem tanácsos belépnie, a hollandoknál pedig családokat diszkriminálnak – mutatott rá az olvasói levél írója. 

 
Forrás: Hírklikk