Már nyomoznak Szájer után drogügyben

HírKlikk 2021. január 7. 15:18 2021. jan. 7. 15:18

Drogok miatt nyomozást indított a brüsszeli ügyészség annak a szexpartinak az ügyében, amit november 27-én számolt fel a rendőrség a koronavírus miatt hozott szabályok megsértése miatt, és amelyen részt vett Szájer József is. Értesülések szerint a nyomozás Szájer ellen irányul.

A La Dernière Heure című belga lapot idézve ja The Brussels Times azt írta: a nyomozás Szájer József ellen irányul. Az Európai Parlament magyar képviselőjét (Fidesz) akkor tartóztatták fel, amikor egy ereszcsatornán próbált menekülni. A hátizsákjában úgynevezett XTC-t találtak. Szájer azt mondta, hogy nem fogyasztott kábítószert. Mint közölte, felajánlotta a rendőröknek, hogy teszteljék, de ezt elutasították. Azt is állította: nem tudja, hogyan került az anyag a hátizsákjába.  

Szájer ellen korábban már jelentést írtak a vírus miatti szabályok megsértése miatt, és a képviselő a történtek nyomán lemondott, s bocsánatot kért a szabályok megsértése miatt.

Szájer részvétele a főleg meleg férfiak számára rendezett partin nagy figyelmet keltett, mert Orbán Viktor pártjának, a Fidesznek a tagja, amely ellenzi, hogy Magyarországon egyenlő jogokat biztosítsanak az LGBTQ embereknek – mutat rá az írás.

Forrás: Hírklikk