Máris javítani kell az utat, amit Orbán adott át a tavalyi választás előtt

HírKlikk 2019. december 24. 14:48 2019. dec. 24. 14:48

Máris problémák akadtak azzal az várpalotai úttal, amit 28 milliárdért építettek és tavaly az országgyűlési választás előtt adtak át.

Meglepődve tapasztalták nemrég a 8-as úton autózók, hogy annak Várpalotát elkerülő szakaszán aláállványoztak egy fölötte átívelő hidat. Pedig a kétszer kétsávos utat alig két éve adták át – írja a Magyar Narancs.

Az átadást a tavalyi országgyűlési választások előtt egy hónappal tartották, s az ügynek olyan nagy jelentőséget tulajdonítottak, hogy az ünnepségen maga a miniszterelnök, Orbán Viktor beszélt. 

A miniszterelnök nagyon büszke volt az átadott útra. Az átadás után maga próbálta ki először, hangsúlyozva, „ez nem egy Patyomkin-átadás, ez tényleg megépült".

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-t arról tájékoztatta a lapot, hogy az őszi esőzéseket követően a társaság szakemberei vízmegállást tapasztaltak a hídon, az okok vizsgálata folyamatban van. A meghibásodás javításának ütemezését, időigényét a szükséges beavatkozás mértéke és az időjárás is befolyásolja. Mivel a meghibásodás a jótállási időszakban történt, minden felmerülő költség a vállalkozót terheli.

A kormány 28 milliárd forintot adott a 9,4 kilométer megépítésére, amit az SDD Konzorciuma, a Dömper Kft. cseh és szlovák érdekeltségű partnereivel, a Subterra-Raab Kft.-vel illetve Pannon-Dobrastrav Kft.-vel végzett el.

Forrás: Magyar Narancs