Márki-Zay: „nem bűn, hogy az uniós pályázatokban résztvevők önérdekből cselekedtek”

HírKlikk 2020. október 13. 19:28 2020. okt. 13. 19:28

A hódmezővásárhelyi polgármester is beszállt az ellenzéki belharcokba.

Hadházy bejelentette, hogy Bíró Lászlónak volt köze az 50 millió eurós EU-s támogatás eltüntetéséhez. Lehet köze, ezt viszont a választásig inkább nem hozta szóba, de most azt mondja, hogy előválasztást kellett volna tartani a kerületben.

A hvg.hu számol be arról, hogy Hódmezővásárhely polgármestere kicsit mindkét szereplő mellett kiállt.

„Nem vagyok abban a helyzetben, hogy megítéljem, Hadházy Ákos és Bíró László közül kinek van igaza, ezért megvárom a jogi eljárást vagy a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát. Számomra ezért amíg bűnössége nem bizonyított, Bíró László ártatlan. (...) Számomra az még nem bűn, hogy az uniós pályázatokban résztvevők önérdekből cselekedtek, saját ingatlanukat fejlesztették irodafejlesztés címen, saját maguk mellett ismerősöket vagy rokonokat is alkalmaztak, vagy magáncélra is használt eszközöket vásároltak – amennyiben ez sem a törvényekkel, sem a pályázatok szabályaival nem volt ellentétes” – vázolta fel álláspontját Márki-Zay.

„(...) remélem, hogy Hadházy Ákos Bíró László megítélésében téved, de kíváncsian várom a tényeket. Személy szerint nagyra értékelem, hogy bár véleménye a jelölt megítélésében az enyémmel ellentétes volt, ezt a kampány alatt nem hangoztatta, nem rontva ezzel az összefogott ellenzék esélyeit” – fejezte be mondandóját a polgármester és hozzátette, hogy várja a jogi eljárás eredményét és a kapcsolódó dokumentumok nyilvánosságra hozatalát.

Forrás: hvg.hu