Márki-Zay Péter: Orbán tönkretette Magyarországot a rekordinflációval és a rekordhalálozással

HírKlikk 2022. január 20. 10:14 2022. jan. 20. 10:14

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor hibájának tartja, hogy ennyien haltak meg Magyarországon a járvány miatt.

Márki-Zay Péter a Klubrádióban arról beszélt, reméli, a választók nem a gyűlölködő plakátok, a kormánypropaganda alapján döntenek, hanem bemennek az élelmiszerboltba, megnézik, mennyit ér most a pénzük és mennyit ért négy éve.

Senki nem akarja megszüntetni se a rezsicsökkentést, se a minimálbért. A választás valójában arról szól, hogy Orbán Viktor gazdagodhat-e tovább, vagy az embereknél marad a saját pénzük – tette hozzá.

A mi feladatunk, hogy felszabadítsuk a vidéket, eljuttassuk lakóihoz a valódi információt, és meggyőzzük őket, hogy nekik is jobb lesz, ha nem a fideszesek tömik a zsebüket az ő kárukra, hanem hazánk végre olyan ország lesz, ahol nemcsak tizenkét évenként egyszer lesz tisztességes béremelés – mondta Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor tönkretette Magyarországot a rekordinflációval és a rekordhalálozással. Ők viszont egy „emelkedő Magyarországot” szeretnének.

Az adásban megkérdezték, mennyire érinti rosszul a választási kampányát, hogy elkapta a koronavírust. Márki-Zay Péter elmondta, egyelőre azzal foglalkozik, hogy utolérje magát; nagyon sok sajtómegkeresésre eddig nem tudott válaszolni idő hiányában, most otthonról dolgozva, ezt megteszi. Interneten tudja tartani a kapcsolatot a kampányszakemberekkel is.

Forrás: Klubrádió