Márki-Zay rábeszélné Karácsonyt: mondjon le a javára

HírKlikk 2021. szeptember 18. 11:55 2021. szept. 18. 11:55

„Nem vagyok hajlandó személyes, hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni” – mondta Márki-Zay. Elárulta, hogy magát konszenzusosabb jelöltnek tartja Karácsonynál.

Ha bejut a második fordulóba Dobrev Klára és Karácsony Gergely mellett, megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mert magát konszenzusosabb jelöltnek tartja – árulta el Márki-Zay a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában.

Az előválasztás első fordulójában reményei szerint harmadik helyre kerül, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt követően. A Jobbik magatartásából azt véli kiolvasni, hogy Jakab Péter megelőzésére van a legnagyobb esélye – a Pulzus kutatásából az derült ki, hogy Jakab Péter egy százalékkal állt Márki-Zay előtt, szerinte ez behozható hátrány.

Elmondta, hogy a Jobbik elsőként állt be mögé Lázár Jánossal szemben, már 2018-ban is támogatták, Szabó Gábornak sokat köszönhet és a párton belül is többekkel jó és szoros kapcsolatban vannak. Ennek ellenére, Jakab Péterrel nem sikerült négyszemközti beszélgetésre sort keríteni, pedig ő többször kezdeményezte

Márki-Zay Péter úgy véli, konszenzusosabb jelölt Karácsonynál, tehát ha harmadik helyen kerülne be a főpolgármester mellett, azt javasolná neki, hogy Karácsony lépjen vissza a javára.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudná meggyőzni Karácsonyt, Márki-Zay úgy reagált, hogy az elutasítottsági százalékokkal és a bizonytalan szavazók megszólításával. De azt is leszögezte, hogy van egy közös halmaz mindkettőjük támogatóiban, és a lehető legszorosabb együttműködésre fog törekedni.

„Nem vagyok hajlandó személyes, hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni. Az én politikai pályafutásomnak egyetlen célja van, az elmúlt 1000 éves történelmünk legkorruptabb kormányának a leváltása – mondta arra válaszolva, hogy bármit meg fog tenni annak az érdekében, hogy ne a Fidesz nyerjen, és ebben a visszalépés is benne van.”

Közölte, hogy rendkívül jól érzi magát Hódmezővásárhely polgármestereként, azt szeretné, ha Vásárhely is szabad lenne. Nincsen olyan célja, hogy miniszteri posztot szeretne, teljesen „ingyen és önzetlenül” segíti most is az ellenzéket.

„Ezeket a pártokat látva, ismerve, nekik kellő számú emberük van amúgy is, akiket pozícióba szeretnének vagy kell juttatniuk” – jegyezte meg.