Márki-Zay veszélyes Orbán számára

HírKlikk 2021. október 18. 20:45 2021. okt. 18. 20:45

A közszolgálati Svájci Rádió és TV szerint Márki-Zay Péter veszélyes Orbán Viktor számára. A kommentár szerint Orbán Viktor olyasmit teremtett, ami így eddig nem létezett: Magyarország ugyan nem diktatúra, de már nem is klasszikus demokrácia. Márki-Zay Péter a neve annak az embernek, akinek most az a feladata, hogy ezen változtasson.

Márki-Zaynak pártja nincs, és polgármester Dél-Magyarországon. Vasárnap megnyerte az ellenzéki előválasztást, és azon lesz, hogy tavasszal legyőzze Orbánt is. Támogatásra számíthat jobbról és balról. Ez minden bizonnyal nyugtalanítja Orbánt, mert Márki-Zay veszélyes ellenfél. Orbán Viktor emberei már vasárnap elkezdtek terjeszteni egy videót vidám zenével: „A baloldali show folytatódik”, „most a karrier-baloldali Péter következik, de az eredmény ugyanaz: adóemelések és munkanélküliség” – idézi az SRF.

Ám Márki-Zay nem baloldali, hanem a bal- és a jobboldalon is tetszik – írta a szerző. A jelölt újságírók előtt kijelentette: Orbán ellene folytatott kampánya értelmetlen, mert ő már régebb óta konzervatív, mint Orbán Viktor. Márki-Zay – Orbánnal ellentétben – azt vallja, hogy Magyarország nem mehet mindig szembe az EU-val, és azt mondja, legalább néhány menekültet fogadni kell. Kiáll a melegek házassága mellett. Támogatják őt a baloldaliak is.

Orbán emberei nagyon találékonyak, ha arról van szó, hogy Márki-Zaytól meg kell szabadulni – írta a cikk, felsorolva, miket terjesztettek róla, és hogyan akadályozták, amikor Hódmezővásárhelyen először indult. Nemrégiben azt mondta egy rádióban, hogy a gyermekek neveléséhez hozzátartozik néha egy pofon. A Fidesz-média ezt sokat idézte, de ezzel sem ért el semmit vele szemben. Márki-Zay ugyanis túlságosan tetszik a jobb- és baloldaliaknak, a vidékieknek és a városlakóknak. „Természetesen még nem rendelkezik pártapparátussal és kellő tapasztalattal egy ország kormányzásához, de sok mindennel igen, ami a tavaszi választáson veszélyessé válhat Orbán számára” – állapítja meg a cikk.

Forrás: Hírklikk