Márki-Zay visszautasítja, hogy felelős lenne egy anyuka haláláért

HírKlikk 2021. április 4. 18:40 2021. ápr. 4. 18:40

A fideszhez köthető helyi lap egy névtelen olvasói levelet idéz, miszerint az állítólagos levélíró édesanyja azért halt meg, mert nem kérte az oltást, hallgatva az ellenzéki polgármesterre. Csakhogy Márki-Zay Péter sose agitált az oltás ellen.

„Egészen döbbenetes aljasságot találtam Lázár hírportálján: a Rákosi-korszak népi levelezői színvonalán, egy névtelen vásárhelyi a kórházban koronavírusban állítólag elhunyt édesanyja haláláért is engem okol. Az aljasságnak nincs határa” – írja vasárnapi Facebook bejegyzésében Márki-Zay Péter, utalva arra, hogy a helyi Fideszhez köthető lap őt teszi felelőssé egy anyuka haláláért, vette észre a Telex.

Márki-Zay egy, a helyi Promenád nevű oldalon szombaton megjelent, névtelen, pontosabban „Egy szavazó” aláírással közzétett levélen háborodott fel, amely valóban arról szól, hogy az állítólagos levélíró édesanyja hallgatott Márki-Zay Péterre, ezért nem oltatta be magát, majd sajnálatos módon megbetegedett és elhunyt koronavírusban. A levél valóban kijelenti, „Egyértelmű, legalább erkölcsi bűnötök van sok ember halálát illetően.”

Márki-Zay szerint, aki az ő megszólalásait hallgatta, az már rég beoltatta magát, hiszen ő sosem ágált az oltások ellen. A polgármester megszólítja posztjában Lázár Jánost a térség országgyűlési képviselőjét is. ƒ„Kedves Lázár János! Kérem mutassa be, mikor beszéltem le bárkit az oltásról, mikor neveztem a kórházat „halálgyár"-nak, és annak a több száz dolgozónak a listáját, akit pártalapon – vagy akár anélkül – elbocsátottunk” – szólította fel politikai ellenfelét a polgármester.

Hozzátette: ő tudja, ez hazugság, ezért bármikor bemutatja azokat a fideszeseket, akik ma is a városért dolgoznak az önkormányzatnál. Márki-Zay nyilvánosan vitázna az ügyben – ahogy sok egyébben is – Lázár Jánossal.