Márki-Zayék taroltak Hódmezővásárhelyen – Lázárnak annyi

HírKlikk 2019. október 13. 22:10 2019. okt. 13. 22:10

Márki-Zay Péter 57,3 százalékkal 42,7 százalékkal leverte a függetlenként indul, de valójában a Fidesz-KDNP által harcba küldött Grezsa Istvánt.  Márki-Zay valójában most kezdheti el szabadon iránytani a várost: az elmúlt másfél évben ugyanis a Fideszes többségű közgyűlés megkötötte a kezét. Most azonban gyökeresen megváltozott a helyzet.

Igazi bombameglepetésként többsége – s nem is kicsi – lesz Márki-Zaynak a hódmezővásárhelyi képviselőtestültben. A 15 tagú testületből tízen a Mindenki Magyarországa Mozgalom – Tiszta Vásárhelyért Egyesület képviseletében nyertek, s öten lesznek majd  a Fidesz-KDNP által jelölt Szeretem Vásárhelyt Egyesület emberei.

Elképesztő kampányon és mozgósításon van túl a város. Mint Márki-Zay Péter ma portálunknak elmondta, „Olyan nagy a mozgósítás Hódmezővásárhelyen, hogy már Lázár János is telefonon hívogatja a vásárhelyieket  – és nem is csak a Fidesz-szavazókat”. Nem véletlenül: Lázár számára saját országos politikai életének a végét is jelentheti a mai választási eredmény: a már korábban Hódmezővásárhelyre száműzött politikus, aki korábban Orbán Viktor helyettese is volt saját magáért is küzdött.

Forrás: Hírklikk