Másfélszeres áron vesz luxusautókat az állam

HírKlikk 2018. február 5. 07:58 2018. feb. 5. 07:58

Emeltek az állami autóbeszerzés költségein: az uniós és magyar Közbeszerzési Értesítőből derül ki, hogy az októberi 45 milliárdos hon-és rendvédelmi tenderen hatalmasat futó Porsche-csoport a tervezettnél összesen 740 millió forinttal drágábban szerez be két autótípust.

A nagyobb tételt az 5. kategóriás egyterű, csoportos személyszámításra alkalmas autók beszerzése jelenti: az eredeti ár 980 millió forint volt, amit 1,47 milliárd forintra növeltek. A Porsche emellett 500 millió forint helyett 750 millióért szerez be 8. kategóriás, vagyis luxus személyautókat is - írja a Magyar Nemzet.

Mindkét szerződésmódosítás január 23-án történt, és mindkét drágulást olyan tényezővel indokolják, amit a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre.

A Porsche-csoport ajánlatához ugyanakkor ebben az esetben is hozzátartozik, hogy teljes körű szervizszolgáltatást nyújtanak a járművek átadásától számított 60 hónapig, vagy a lefutott 200 ezer kilométerig, és vállalják a károk javítását.

A kormányzattal köztudottan jó viszonyt ápoló cégcsoport a Napi.hu szerint egyébként 26 milliárdot nyert el a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság tavalyi gigatenderén, és azóta sem ülnek a babérjaikon: a napokban derült ki, hogy 95 millió forintért, 20 autóval bővítik a Legfőbb Ügyészség autóflottáját is.
Forrás: Magyar Nemzet