Még este hétkor is hosszú sor állt a Péterfy kórház előtt

HírKlikk 2021. március 8. 10:48 2021. márc. 8. 10:48

Az emberek arra vártak, hogy oltáshoz jussanak. A 24.hu olvasójának beszámolója szerint 19 órakor rendőrök és katonák álltak be a sorba, jelezve, hogy akik rajtuk túl vannak, már nem juthatnak be az épületbe. Ekkor még nagyjából 30-an várakoztak a rendőrökön túl.

A portál olvasója azt írta, vasárnap délben jelent meg a Péterfy Sándor utcai intézményben, hátha sikerül bejutnia. Sikerült is neki kereken öt óra alatt sorra kerülnie.

„Először a bejáratnál kellett sorba állni (itt nagyjából húszan álltunk). Egy katona irányította az embereket tovább, egyesével. Ezután egy kígyózó sor végére kellett beállnom, amihez fel kellett menni az emeletre, mert ott volt a sor vége. Onnan lefelé haladva a sorral, két asztalnál végezték a vérnyomásmérést és az adatlap ellenőrzését. Ezt követően jött kábé egyórás várakozás a tömegben, amikor egy eü-s hangosan névsorolvasást tartott. Aki hallotta a nevét, annak az aula másik lépcsőjén fel kellett mennie ismét az emeletre, ahol szintén tömeg várta.”

Több órás várakozás következett, majd egy újabb adminisztrációt követve, egy másik helyiségben történt az oltás, ahová egyesével hívták be az embereket, nagyjából kétpercenként. Egyetlen, hullafáradt orvos felügyelte a tömeges oltást.

Forrás: 24.hu