Még nem tudni, megtartják-e a Sziget Fesztivált

HírKlikk 2021. április 10. 12:10 2021. ápr. 10. 12:10

Április végén derül ki, lesz-e Sziget idén. Addig adtak időt maguknak a szervezők, hogy kimondják, megtartják-e vagy sem a fesztivált – mondta Kádár Tamás, a Sziget ügyvezetője.

Amint a hvg-hu-val közölte, a fellépők listája elvileg már megvan, a fesztiválnak vannak megállapodásai előadókkal és zenekarokkal, azt azonban jelenleg még nem lehet tudni, lesz vagy nem lesz Sziget Fesztivál a nyáron.

Hogy erről döntsenek – Kádár szerint –, számos kérdésre kell választ kapniuk, elsősorban pontos nyitási tervet kellene látniuk, az ahhoz rendelt feltételekkel. Ebből megtudhatnák, utazhatnak-e a zenekarok és a közönség, hogyan szabályozzák a beutazást Magyarországra, mik lesznek a vendéglátóipart érintő szabályok nyáron Budapesten és milyen mozgásterük lesz a védetteknek. Kádár Nagy-Britanniát, illetve az angol fesztiválpiacot hozta fel példaként, ahol a pontos nyitási terv ismeretében, már több fesztiválra is elkezdték árulni a jegyeket.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, az biztos, hogy Balaton Sound és VOLT nélkül telik el a nyár. A Fishing On Orfű és a Bánkitó Fesztivál is több 2021-es időponttal készül, utóbbi, 1000 fő résztvevővel naponta, a Kolorádót pedig a tervek szerint 2021 augusztusában tartanák meg.

Forrás: hvg.hu