Orosz Anna a Momentum új alelnöke

HírKlikk 2020. június 21. 20:03 2020. jún. 21. 20:03

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Orosz Annát nevezte ki a párt alelnökévé.

Fekete-Győr András az ATV-hez eljuttatott közleményében azt mondta, hogy: „Orosz Anna számomra nagyon fontos harcos- és bajtárs. 2017 januárjában kéz a kézben ugrottunk fejest a nyilvánosságba, amikor is együtt képviseltük interjúról-interjúra, fórumról-fórumra, pultról-pultra a NOlimpia és a politikai korszakváltás ügyét. Az elmúlt 30 év egyik felejthetetlen demokratikus kezdeményezésében volt az Anna végig mellettem, és most arra kértem őt, hogy a pártállami korrupt rezsim legyőzésében is maradjon mellettem. Immáron alelnökként.”

Orosz Anna szerint, véget kell vetni a „NER romboló gépezetének” és egy teljesen új politikai korszak alapját kell lefektetni, amelynek lényege a kitartó munka és a tisztesség. Az alelnök úgy gondolja, a jelenlegi politikát a gátlástalan hatalomvágy hajtja.

Az elnök két évre nevezte ki Orosz Annát alelnöknek. A Momentum választmányának élére pedig Mándi Lászlót tette meg. Róla Fekete-Győr azt mondta, hogy „Mándi László a Fidesz egyik fellegvárában, Debrecenben szervezte meg és vezette az új politikai generációt.

Vezetése alatt, a Momentum Debrecen egyetlen aktív és ütőképes ellenzéki közösségévé vált, ami egyúttal a Fidesz egyetlen alternatívája is helyben. Feladata, hogy az egyik legfideszesebb megyében szerzett emberi és politikai tapasztalataival a kistelepülések világa köré húzott narancssárga falon áttörjön a Momentum.”

Forrás: atv.hu