Megabulin osztogatták a Németh Szilárddal reklámozott ingyensört

Nagy András 2019. május 14. 07:34 2019. máj. 14. 07:34

Németh Szilárd szerint nulla forintba került a 2018-as kampánya, ez azonban még akkor sem lenne igaz, ha ingyensör helyett csapvizet osztogattak volna a tavalyi csepeli buliján.

A tavaly tavaszi országgyűlési választás egyik emlékezetes helyszíne Csepel, azon belül is a fideszes Németh Szilárd kampánya volt. Bizonyára olvasóink közül is sokan emlékeznek például arra, hogy a rezsibiztosnak még saját receptrovatot is biztosított a fideszes vezetésű önkormányzat a helyi újságban, ám Némethnek ennek ellenére sem sikerült nyerni a lakóhelyén, a XXI. kerületben 2014 után 2018-ban is elbukott.

A vesztes választás után Németh azzal keltett feltűnést, hogy írásos nyilatkozata szerint az ő kampánya 0, azaz nulla forintba került a magyar adófizetőknek. Ezzel szemben most kiderült, hogy egy tavaly április 7-i rendezvény több mint 3 millió forint közpénzébe került a csepelieknek.

A szóban forgó bulit ugyanis hivatalosan a XXI. kerületi önkormányzat rendezte meg családi nap címszóval a választások előestéjén, azon azonban a Zoom.hu akkori beszámolója szerint úgy osztogatták a Németh Szilárd arcképével és egy Fidesz-logóval is ellátott Csíki sört, mintha nem lenne holnap, és az önkormányzati cég honlapjára most kikerült szerződések szerin csak a buli fő fellépője, az Irigy Hónaljmirigy több mint 3 millió forintért játszott a színpadon.

A választások előtti napon tartott önkormányzati rendezvényen Németh állítólag még zászlót is avatott, és mint a fentiek is mutatják, nem csak a sört folyt rendesen, hanem a közpénz is. Emiatt egyébként a helyi ellenzék részéről Takács Mónika polgármesterjelölt a hétvégén fel is szólította a csepeli Fideszt, hogy a Németh Szilárd kampányára elköltött közpénzmilliókat haladéktalanul fizessék be a csepeli önkormányzat számlájára.