Megfenyegették Gémesit az LMP-sek

2018. július 21. 08:18

Úgy tűnik, nem sikerült túl elegánsra az Új Kezdet és az LMP szakítása. Gémesi György bejelentése után ugyanis – állítólag – valaki az LMP-ből megüzente Gödöllő polgármesterének, hogy az önkormányzati választáson jelöltet indítanak ellene.

Szakít az Új Kezdet az LMP-vel – ezt Gémesi György, Gödöllő polgármestere, az Új Kezdet elnöke jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. Gémesi pártja és az LMP az április 8-ai választások előtt kötött megállapodást, közös programmal, közös miniszterelnök-jelölttel, illetve közös jelöltekkel indultak. Az utolsó csepp a pohárban Gémesi szerint az LMP etikai bizottságának a döntése volt, amely szerint Szél Bernadettet eltiltották minden pártisztség viselésétől a jövőben.

Gémesi György az ATV Egyenes Beszéd Kontrában péntek este elmondta, bár szeretne továbbra is indulni a polgármesteri tisztségért, de a sajtótájékoztatója után kapott olyan fenyegető üzenetet, hogy akkor majd Gödöllőn is indul az LMP ellene, más pártokkal összefogva.

„Ezt én tudomásul veszem, én abszolút demokrata vagyok” – jelentette ki, majd a műsorvezető kérdésére megerősítette, hogy olyantól kapta az üzenetet, aki döntési helyzetben van az LMP-ben.