Meghalt a 2006-os fővárosi zavargások szemkilövéssel vádolt rendőre

HírKlikk 2020. augusztus 6. 07:30 2020. aug. 6. 07:30

Hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegségben hunyt el, 54 éves korában.

A Hírklikk értesülései szerint, 54 éves korában meghalt T. Mihály nyugalmazott rendőr főtörzsőrmester, aki a 2010-es kormányváltást követően került a jobboldal célkeresztjébe, miután kiderült róla, hogy a 2006 őszi budapesti zavargások alatt, gumilövedékes vadászpuskásként vett részt a tömegoszlatásokban.

A „szemkilövőnek” elnevezett rendőrről több újságcikk is született, a Hír TV Célpont című műsora pedig egy külön adást szentelt neki.

Annak ellenére, hogy valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene – az egyik ismert szélsőséges portál vérdíjat is kitűzött a fejére –, nem marasztalták el, a Révész Máriusz megverése miatt indított perben is csak tanúként hallgatták meg.

A 2006 őszi eseményeket követően, a rendőrségtől nyugdíjba vonult, és különböző biztonsági cégeknél dolgozott.

Úgy tudjuk, hogy több polgári peres eljárást is indított az őt „szemkilövéssel” vádoló sajtóorgánumok ellen, de a perek végkimeneteléről nincs információnk.

Gyógyíthatatlan betegség következtében hunyt el áprilisban, azonban a koronavírus-járvány miatt, a temetését júniusban tartották szülővárosában, a Pest megyei Nagykőrösön.

Forrás: Hírklikk