Megint hazudott a fideszes sajtó! Scarlett Johanson nem támogatta Tarlós kampányát

HírKlikk 2019. október 7. 22:16 2019. okt. 7. 22:16

Közleményt juttatott el a 24.hu-hoz Scarlett Johansson, amelyben kifejtette, hogy ferdítettek azok a kormánypárti híradások, amelyek arról szóltak, hogy a Budapesten forgató színésznő értékelte Tarlós István újraindulását a főpolgármesteri posztért.

„Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás.”

„A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint”

Johansson  közleményével arra reagált, hogy egy sor kormánypárti médiatermék propagandát gyártott abból, hogy beugrott a főpolgármesterhez – emlékeztet a hírportál. Olyan mondatok szerepeltek a találkozásról az eredetileg a Borsban megjelent cikkben, mint például:

"A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul."