Mégis folytatódik a nyomozás a Fideszre utaló rejtélyes e-mail cím ügyében

HírKlikk 2021. február 15. 17:30 2021. feb. 15. 17:30

Az Elég nevű kormánypárti Facebook-oldal jogtalan módon vett át egy videórészletet az Azonnalitól, amiért feljelentést tett a portál.

Már tudhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy ki áll a kormánypárti Elég nevű Facebook-oldal, illetve a korábban ahhoz kapcsolt kapcsolat@fidesz.hu e-mail cím mögött – számol be Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes országgyűlési képviselőnek küldött válaszáról a Népszava.

Az ellenzéki képviselő még január végén érdeklődött az ügyről, mivel a NAV egy videóhasználati jogvitában tett feljelentésére elrendelt nyomozást felfüggesztette. Az adóhatóság szerint ugyanis az elkövető kiléte ekkor nem volt megállapítható.

Az ügyről az Azonnali is beszámolt két éve júniusban. Kiderült, hogy az Elég engedélykérés nélkül használta a videójukat, amelyről a logójukat is kitakarta, így büntetőfeljelentést tettek az ügyben. A hatóság elrendelte a nyomozást, de csak másfél évvel később kaptak választ, amelyben a NAV közölte a nyomozás felfüggesztését.

Ennek fényében meglehetősen érdekes, hogy Vadai Ágnes kérdésére Polt Péter azt közölte: „a NAV 2021. február 10. napján kelt határozatával az eljárás folytatásáról rendelkezett”.

Az ügy részleteiről sokat azonban a képviselő nem tudott meg, a legfőbb ügyész szerint a nyomozás felderítési szakaszban van, így az ügyben a nyomozó hatóság az illetékes.

Forrás: Népszava