Megkezdődhet a vasúti megálló tervezése a Népligetben

HírKlikk 2020. szeptember 12. 14:15 2020. szept. 12. 14:15

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. tervezheti az 1. számú vasútvonal Keleti pályaudvar és Ferencváros állomás közötti szakaszán a Népliget megállóhelyet, nettó 339 millió forintért.

A Napi.hu arról számol be, hogy a nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertes feladata a Ferencváros C elágazás kialakításának megtervezése is.

A NIF augusztus 31-én kötött szerződést a FŐMTERV-vel, de a tenderen elindult a Ring Mérnöki Iroda Kft. is.

A mostani munka része annak a projektnek, amely háromvágányúra fejleszti a Kelenföld és Ferencváros közötti vasutat. Mint a Napi.hu is közölte, tavaly októberben a budapesti Déli összekötő vasúti hidat a tiszakécskei Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft. építheti át három vágányúra, nettó 35 milliárd 921 millió forintért. A becsült ellenérték ennél másfél milliárd forinttal kisebb volt.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat emlékeztetett arra, hogy a Déli körvasút fejlesztésének első üteme a Déli összekötő vasúti híd szélesítése. A második ütemben új megállók létesülnek a Nádorkert, a Közvágóhíd és a Népliget térségében. A vasúti híd szélesítésével megszűnik a Kelenföld és Ferencváros vasútállomások közötti szűk keretmetszet.

Forrás: Napi.hu