Meglepő módon megszüntették a nyomozást a 4-es metró ügyében

HírKlikk 2019. május 4. 08:15 2019. máj. 4. 08:15

Bűncselekmény hiányában megszüntette a 4-es metró ügyében a hűtlen kezelés, csalás, sikkasztás, vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A PestiSrácok írta, bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a 4-es metró ügyében a hűtlen kezelés, csalás, sikkasztás, vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A 4-es metró szerződéseinek ügyében 2017 januárjában akkor még Miniszterelnökséget vezető miniszterként Lázár János tett feljelentést, miután az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapította, hogy szabálytalanságok történtek a beruházás során. A projektre 76 milliárd forintot a Közlekedési Operatív Program terhére költöttek el, amelyből 59 milliárd forint volt az Európai Unió hozzájárulása.

A szervezet jelentése szerint a metróval kapcsolatos szerződések 452,5 milliárd forintos összköltségéből 272,8 milliárd forintot tettek ki a korrupcióval és szabálytalansággal érintett kontraktusok. Emiatt az OLAF azt javasolta, hogy az EU kérjen vissza közel 60 milliárd forintot a támogatások kedvezményezettjeitől.

Forrás: Pesti Srácok