Meglepetés: a Kúria szerint is jogszerű volt az SZFE dolgozóinak sztrájkja!

Gusztos István 2021. április 26. 15:48 2021. ápr. 26. 15:48

Azért beszélek meglepetésről, mert ugyan folyamatosan igyekeznek a bíróságokat is meghódoltatni – komoly sikerekkel –, de még mindig van mit tenniük… Kérdéses, hogy a választásokig végeznek-e a piszkos munkával. Egyelőre a köztársasági alkotmányosságnak, jogrendnek vannak még végvárai.

A kormány és terrormédiája talán senkire sem támad(t) visszataszítóbb, aljasabb módon, mint az ellenállás mellett döntő SZFE-s hallgatókra és oktatókra.

(Igen, ebben a sorrendben: a küzdelem igazi hősei a hallgatók – nélkülük értelmetlenné vált volna az oktatók ellenállása.)

Ombudsmani állásfoglalás és bírósági ítéletek vannak az SZFE mellett – legújabban a Kúria döntése szól mellette.

„Oszt..?" – kérdezi a NER, és mindent csinál tovább, a maga jogsértő, jogtipró, bandita „törvényei" szerint… Ez az „oszt" a NER szimbóluma. „Jó napot"...

A Kúria elismerte, hogy az autonómia megsértése, elvonása ellen is lehet sztrájkolni. Ez legalábbis indirekt módon megerősíti, hogy a „modellváltás" során valóban megsértették, elvonták az egyetemek alaptörvényben garantált autonómiáját.

A Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybíróságtól kéri az SZFE-„törvény" megsemmisítését, a felsőoktatásról szóló „törvény" ama paragrafusával együtt, amely nyíltan semmibe veszi, gúny tárgyává teszi az egyetemi autonómiát.

A „parlament" – amelynek aktuális zülléséről honlapja nem is tájékoztat – nyilván mindent meg fog szavazni. Ha a jog szemernyit érdekelné a „133 legbátrabb magyart", a kormányt, a döntést elhalasztanák az Alkotmánybíróság ítéletéig.

A kormánynak nincs komoly oka arra, hogy tartson az Ab. határozatától: szégyenteljes ítéletek sora bizonyítja, hogy a testület régen elvesztette egykori alkotmányvédő szerepét.

A CEU-t sem védték meg, és a Fidesz bohózatot csinálhat most a Strasbourg által elítélt szabály visszavonásából, illetve aktuális „korrekciójából".

Bár ki tudja… Talán ezúttal mégsem vállalják majd a nyilván jogszerű – ennek „megfelelően" a kormány médiája által elhallgatott – bírósági ítéletek és a Kúria döntésének semmibe vételét.

De a kormány nem kockáztat, nem függeszti föl, nem halasztja el egyetlen tervét sem. Vállat ránt, s az emberek arcába köpi:

  • Oszt..? Jó napot!

Most számára a legfontosabb az EU-támogatások mielőbbi „biztonságba" helyezése.