Megpróbálunk úgy kérdezni, hogy az operatív törzs válaszoljon

FSP 2020. március 30. 17:15 2020. márc. 30. 17:15

Amint az olvasóink bizonyára észrevették, rendszeresen küldünk kérdéseket az operatív törzs online sajtótájékoztatóira, ám kérdéseink legalább ilyen rendszerességgel válasz nélkül maradnak. Megvalljuk, rosszul esik nekünk a mellőzés, mert nem a saját kíváncsiságunk vezet bennünket, amikor kérdezünk, hanem olvasóink, ha úgy tetszik, a magyar emberek tájékoztatása. Mostanra azonban beláttuk, hogy velünk lehet a baj, mi nem tudunk olyanokat kérdezni, amelyekre Müller Cecília országos tisztifőorvos szívesen válaszolna.

Tanultunk a hibáinkból, igyekszünk az operatív törzs kedvében járni, ezért most olyan kérdéseket teszünk fel, amelyek remélhetőleg megfelelnek az operatív törzs elvárásainak.

– Igaz-e az a széles körben elterjedt szóbeszéd, hogy a koronavírus elleni harcban a magyar kormány mindenki másnál jobban teljesít?

– Tudjuk, hogy Brüsszel csak teszetoszázik, és ha már nem tud segíteni, akkor legalább ne gátoljon bennünket. Ezzel kapcsolatban kérdeznénk: hogyan tudnánk megköszönni a Türk Tanácsnak, Kínának, valamint az itt és most nem említett diktatúráknak, hogy segítik a testvéri magyar népet?

– Várható-e, hogy a vírusveszély elmúltával, a mostaninál is szorosabb kapcsolatot ápolunk a bajban bennünket segítő és igaz barátként viselkedő diktatúrákkal?

ľ Sokakkal ellentétben, számunkra megnyugtató, ha egy államtitkár rokonságához tartozó személytől vásárolhatunk a vírus elleni védőeszközöket. Várható-e, hogy Vasvári Dániel mellett, más Fidesz-közeli rokonok is felbukkannak a maszkok és fertőtlenítők forgalmazásában?

Kérjük, jelezzék, hogy megfelelnek-e a kérdéseink, mert igény esetén, hasonló megközelítésben és hangvételben korlátlanul tudunk még küldeni továbbiakat.