Megrendelték a siófoki ellenzéki képviselőjelölt „leitatását”?

HírKlikk 2019. október 10. 21:28 2019. okt. 10. 21:28

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott kormánypárti Facebook-üzenetváltásokból akár arra a következtetésre is juthatnánk, hogy előre megrendelték-megrendezték egy siófoki ellenzéki képviselőjelölt „leitatását”.

Megjárta a Fidesz egyik országos propagandatévéjét és természetesen a Facebookot is az a felvétel, amelyen az egyik siófoki ellenzéki képviselőjelölt láthatóan bizonytalanul lépked egy fesztiválon, a város főterén. 

Szerkesztőségünkhöz a napokban olyan telefonos messenger-üzenetek fotóit juttatták el, amelyek alapján fel merül a kérdés, hogy megrendezett akcióról van-e szó.

Információink szerint a siófoki fesztiválon az egészségügyi szolgálatot ellátó személyzet egyik tagja készítette az országos médiát is megjárt videót, amit nyomban eljuttatott főnökének, az egészségügyi szolgálatot vezető, egyébként helyi Fidesz-élharcos, korábbi Fidesz-vezetőségi tag Kasza Gézának, és a Fidesz egyik képviselőjelöltjének, Kecskésné Gigler Anikónak is, sokat sejtető üzenetek kíséretében.

A videó elején jól látható: hogy a felvétel készítője azért várakozik hosszasan a helyi pláza bejáratánál, hogy lencsevégre kaphassa az ellenzék jelöltjét. Ahogy kilép az épületből a várva-várt férfi, "Columbo" azonnal a nyomába ered. A jelenetről később az alábbiakat írta a főnökének:

„Össze-vissza videóztam mindent, hogy ne legyen feltűnő… mint egy turista”.

A felvételen ezek után az ellenzéki képviselőjelölt éppen Kecskésné Gigler Anikó fideszes képviselőjelölt borozójánál látható, ahol néhány perc eltöltését követően hirtelen bizonytalanná vált a járása, még az is nehézséget okozott számára, hogy leüljön egy padra.

„És amikor felborult, feltűnően odamentem, és megvizsgáltam, hogy nincs-e baja”

– jelenti főnökének a felvételt készítő egészségügyis a messenger-üzenetváltásban. Főnökének, Kasza Gézának a reakciója:

„Nagyon király!… Ez így volt jó, ez így sült el jól! Nem lett volna jó, ha én vagyok ott...”

A fideszes képviselőjelölt reakciója pedig, amikor ő is megkapta a felvételt: „Köszi, nagyon komoly voltál!”