Megsérült a ferihegyi reptér kifutópályája, köröznek a gépek

HírKlikk 2019. június 19. 19:35 2019. jún. 19. 19:35

Megsérült a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályája szerdán, emiatt várhatóan este 8-ig nem indít és nem fogad járatokat a ferihegyi repülőtér - közölte a HungaroControl külkapcsolati és kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A futópálya javítása még egy órát vehet igénybe, tehát előreláthatólag körülbelül 20 óráig egyetlen gép sem fog tudni leszállni a repülőtéren. Egy repülőgép okozott károkat az 1-es futópályában.

A reptéren április közepétől csak egy futópálya üzemel, mert a 3,7 kilométer hosszú 2-es futópálya északnyugati (13L jelű) végéhez tartozó műszeres leszállító rendszert korszerűbbre cserélik.

A Flightradaron az látszik, hogy több járat is a környéken köröz, amíg nem kap engedélyt a landolásra.

 Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek megerősítette az információkat. Elmondta, a felújítás alatt lévő, 2-es pályát csak csütörtökön adják át, ezért a repülőtér nem tud járatot indítani és fogadni. A szakemberek már megkezdték az 1-es pálya javítását.

FRISSÍTÉS:

Befejezték a rendkívüli pályakarbantartást a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, nem sokkal 20 óra előtt a légikikötő ismét fogad és indít járatokat - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

Forrás: MTI/Hírklikk