Megszólal Bajnai a tíz éve történtekről

HírKlikk 2019. április 9. 09:56 2019. ápr. 9. 09:56

„Sokan mondták nekem azt is, hogy érdemes lenne emlékeztetni, hogy létezhet alternatívája annak a kormányzati és politikai magatartásnak, ami a magyar politikát az elmúlt húsz évben döntően meghatározta. Hátha lesz még, aki hasznát veszi egyszer” – írja Bajnai Gordon Facebook posztjában annak apropóján, hogy a héten megjelenik a válságkezelő kormányának egy évét feldolgozó könyv.

„Frontsebészet – Egy év, egy kormány, egy forint” címmel jelenik meg a könyv Szabó Brigitta, Lakner Zoltán, Pungor András, Faragó József tollából, Tóth Ákos szerkesztésében. A válságkezelő kormányt vezető miniszterelnök interjúját is tartalmazó kötet kapcsán igyekszik Bajnai tisztázni, hogy milyen politikai szándéka volt a könyv és az abban való együttműködése mögött.  „Nyilván ezt a könyvet is sokan a visszatérés előkészítéseként fogják értelmezni, holott teljesen más oka van” – írja Facebook posztjában (bár ez első olvasatra nem tűnik az esetleges visszatérését teljes egészében cáfoló megfogalmazásnak).

A lényeg azonban: „mert szerettem volna emléket állítani annak az egy évnek, a kollégáimnak, hogy ne mondjam: bajtársaimnak, akik vállalták a küzdelmet, a személyes kockázatot egy meglehetősen reménytelennek tűnő és minimum hálátlan helyzetben. És persze meg akartam tisztítani a politikai célú hazugságoktól ezt a történetet azok számára, akik visszanézve a tényekre kíváncsiak. Akiket nem a propaganda vagy az önigazolás érdekel, hanem szeretnének megismerkedni a történet belső mozgatórugóival és tanulságaival”.

Forrás: Hírklikk