Megszületett az ellenzéki megállapodás Ferencvárosban is!

HírKlikk 2019. augusztus 6. 13:03 2019. aug. 6. 13:03

A Ferencvárosban is egységesen indul az ellenzék az önkormányzati választáson! – a hírt Karácsony Gergely a Facebookon jelentette be.

Az ellenzék főpolgármester jelöltje úgy fogalmazott, hogy közvetítésével jött létre a megállapodás a helyi pártok és polgármester-jelöltek között, s ezzel véget vetettek a ferencvárosi ellenzéki szerencsétlenkedésnek. A részleteket Karácsony nem ismertette, de azt jelezte, hogy a megállapodás mindenki számára esélyt ad a méltányos képviseletre a következő képviselő-testületben. A főpolgármester-jelölt szerint a helyi előválasztási bizottság pedig hamarosan korrigálja az előválasztás elindításával kapcsolatos félreértéseket.

Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke a Hírklikk munkatársának azt nyilatkozta, hogy a pártok közötti megállapodás szövegét egyelőre még nem látta. Ha majd a civilek is megismerhetik a polgármester-jelöltek, vagyis Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea megállapodásának részleteit, akkor azonnal megvizsgálják, hogy van-e még elegendő felkészülési idő az előválasztás sikeres lebonyolítására. Magyar hangsúlyozta azt is, hogy a jövő számára szeretnék megőrizni az előválasztás, mint politikai innováció tekintélyét.

Forrás: Hírklikk