Megszüntette a bíróság a büntető eljárást Czeglédy Csabával szemben

HírKlikk 2019. május 9. 11:23 2019. máj. 9. 11:23

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a bíróság megszüntette a büntetőeljárást Czeglédy Csabával szemben - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika emlékeztetett rá, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a bíróságnak megküldött határozatával igazolta, hogy a vádlott a Demokratikus Koalíció(DK) európai parlamenti listájának 36. helyén szerepel. Az NVB a listát április 19-én vette nyilvántartásba, e döntés hétfőn jogerőre emelkedett. 

Erre tekintettel a bíróság a vádlottal szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, egyben megkereste a NVB elnökét a mentelmi jog felfüggesztése érdekében.

Az NVB határozatával a képviselőjelölt mentelmi jogának fenntartása mellett döntött. Így a bíróság a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése alapján a vádlottal szemben a büntetőeljárást megszüntette - tudatta a szóvivő.

Czeglédy Csabával és húsz társával szemben bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat februárban az ügyészség. Czeglédy Csabát és két társát gazdasági csalás bűntettével is vádolják.

Forrás: MTI