Megtörni látszik a Fidesz uralma

HírKlikk 2019. október 13. 21:55 2019. okt. 13. 21:55

Az önkormányzati választások részeredményei alapján megtörni látszik a Fidesz uralma, az ellenzék pedig el tudja kezdeni lebontani a jelenlegi "féldiktatórikus" rendszert egy szabad és demokratikus ország kiépítése érdekében - mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Jobbik azért tette lehetővé alapszervezeteinek az ellenzéki összefogáshoz történő csatlakozást, mert a választás előtt meghallgatták az emberek szavát, akik le szeretnék bontani a nemzeti együttműködés rendszerét.

Szilágyi György hangsúlyozta, elégedetten fogadják az este érkező eredményeket, amelyekből már kiderült, hogy Dunaújvárost Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő vezetheti a következő öt évben. Emellett Encs polgármestere a jobbikos Mikola Gergő lesz, Egerben pedig a jobbikos Mirkóczki Ádám vezet a polgármesteri címért folytatott harcban - mondta.     

A Jobbik politikusa megjegyezte, a Fidesz részéről ugyanúgy tapasztaltak választási visszaéléseket, csalásokat, ahogy arra szerinte a korábbi voksolásokon is példa volt.

Elmondta, Pécsen megverték az ATV újságíróját, a Jobbik önkormányzati képviselőjét pedig inzultálták, amikor le akartak leplezni egy választási csalást. Soroksáron, Lyukóvölgyben és Kispaládon ajándékokkal, pénzzel vásároltak szavazatokat, Érden pedig "újabb Kubatov-listát" fotóztak le - tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk