Megválasztása után száz nappal, először hívták meg Karácsony Gergelyt a köztelevízióba

Kardos Ernő 2020. január 21. 15:17 2020. jan. 21. 15:17

Megválasztása óta még nem szerepelt a főváros főpolgármestere az M1 hírcsatornán. Azt nem tudjuk, hogy a köztelevízió most valóban tájékoztatni akar, vagy igyekszik „csőbe húzni” Karácsony Gergelyt.

A főpolgármestert csak azt követen hívták meg a 90 milliárdból fenntartott M1 hírcsatorna műsorába, miután a Mozgó világ közelmúltban megjelent számából kiderült, hogy ő sem választási győzelme után, sem pedig a kormánnyal folytatott egyeztetést követően nem kapott meghívót a köztelevízió műsoraiba. Pedig Karácsony az ország legnagyobb legitimitású politikusa, hiszen sem Orbán Viktorra, sem Áder Jánosra közvetlenül nem szavaztak annyian, mint a Tarlós Istvánt legyőző főpolgármesterre.

Ezek után, az M1 riportere tegnap élőben hívta meg a ma esti adásba Karácsonyt, aki annak ellenére elfogadta a meghívást, hogy mára már előre tervezett programja volt. A főpolgármester úgy reagált a meghívásra, hogy „a köztelevízió nézői nagyon fontosak számomra”

A köztévé kézivezérelt műsorkészítési gyakorlata persze felveti a gyanút, hogy az érdeklődés ezúttal sem őszinte, és Karácsonyt csupán „csőbe akarják húzni”. Ugyanis tegnap, a BKV-hoz érkező 16 autóbusz átadóján, az M1 riportere azt kérdezte a főpolgármestertől: fenntartja-e állítását, hogy nem hívták politikai műsorokba. Karácsony állította, hogy semmiféle megkeresést nem kapott megválasztása óta.

Mindenesetre Karácsony Gergely ma este 19 óra után néhány perccel lesz az M1 műsorának vendége.