Megvan az ellenzéki pártok polgármester-jelöltje Veszprémben is

HírKlikk 2019. július 12. 16:02 2019. júl. 12. 16:02

Az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd megegyeztek abban, hogy Veszprémben az őszi önkormányzati választáson közösen állítanak polgármester-jelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet - írják közös közleményükben a pártok.

Az ellenzék közös polgármesterjelöltje Katanics Sándor a veszprémi Lovassy László Gimnázium volt igazgatója, matematika-fizika szakos középiskolai tanára.

Az egyéni képviselő-jelölteket, a választási programot és a kompenzációs listát a kampány kezdetekor mutatják majd be, de annyit előrebocsátanak: a pártok legfontosabb célkitűzése, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek, és ne a miniszterelnök határozza meg azokat.

"Célunk, hogy a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyezünk a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási, kulturális igényeinek fenntartható kielégítésére, a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére, az idősebb generáció gondjainak enyhítésére"

- írják. Az ellenzéki pártok ugyan egyeztettek a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó civilekkel, de azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen, nem fogadták el.

"Nem akarjuk megtéveszteni a választókat, nem akarunk civil szervezet mögé bújva indulni"

- indokolták a döntést.

Forrás: Hírklikk