Mellár: belépek a Párbeszéd frakcióba

Jász Zoltán 2018. május 20. 16:41 2018. máj. 20. 16:41

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába. Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon - írta közleményében Mellár Tamás.

Hozzátette: egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését. Közismert, hogy Karácsony Gergely (a Párbeszéd párt elnöke) politikai nézeteivel alapvetően egyetértek, éppen ezért vállaltam az ő miniszterelnök-jelöltségét segítő tanácsadó testületben és az általa összeállított árnyékkormányban tevőleges szerepet a választási kampányban. Ezekről a szerepvállalásaimról a választói körömbe tartozó szavazópolgárokat is tájékoztattam.

Mellár Tamás hangsúlyozta: a Párbeszéd frakcióba való belépésemmel nem veszítem el függetlenségemet, mert egy olyan szerződést kötöttem a frakció vezetésével, amelynek értelmében nem vonatkozik rám a frakciófegyelem, tehát továbbra is a saját meggyőződésem és lelkiismeretem szerint szavazhatok, a hozzászólásaimban és a bizottsági munkában ugyancsak szabad kezet kapok, a saját megítélésem szerint járhatok el, nem leszek semmilyen pártnak sem a tagja.

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője elsőként reagált az ellenzéki politikusok közül Mellár bejelentésére.

Tóth azt írja: örülök annak, hogy rajtunk kívül is van olyan politikus, aki tenni akar az orbáni maffiakormány leváltásáért, és egy igazságos Magyarország megteremtéséért. Van olyan politikus, aki ezt a célt előbbre valónak tartja a saját anyagi érdekeinél, és aki a Változás Szövetségét erősíteni és nem gyengíteni akarja.

Tóth Bertalan hangsúlyozza: üdvözlöm Mellár Tamás professzor úr mai bejelentését, és az MSZP - Párbeszéd Magyarországért Frakciószövetség vezetőjeként nagy tisztelettel köszöntöm sorainkban. Biztos vagyok benne, hogy csatlakozásával az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség erősebbé válik.