Menczer Tamás tényleg nem érti?

Bánó András 2020. szeptember 10. 17:16 2020. szept. 10. 17:16

Néhány napja főnöke helyett, Menczer Tamás külügyi államtitkár vett részt a szellemi honvédők (idézet Csizmadia Lászlótól a CÖF elnökétől) rendezvényén, ahol a szájából a következő mondat hangzott el: „A sajtóra visszatérve: hogyan van az, hogy nem tudok egy ellenzéki honlapot megnyitni, aminek az alján ne lenne ott, hogy hova kell adakozni”. Így értetlenkedett Menczer Tamás. Ha baráti viszonyban lennénk, szelíden csak annyit mondanék neki: látsz egyetlen állami hirdetést ezeken a portálokon? Na ugye, hogy nem látsz.

Hiszen ha látna, az azt jelentené, hogy az állami hirdetéseket nem diszkrimináció alapján osztanák el, kapna belőlük az Origo, a Pesti Srácok és a lakájmédia többi tagja mellett a hvg.hu, a 444.hu, az Átlátszó és mások mellett – uram bocsá – a Hírklikk is.

„És egyébként pedig gumicsónakos bevetési egységek állnak készen, meg nem tudom én, hogy kicsodák, akik profi fényképezőgéppel, technikával, emberrel, mindenfajta közlekedési eszközzel el vannak látva. (..) Nyilvánvalóan ezeket finanszírozzák, ezeket megszervezik, ezek hálózatban vannak” – így méltatlankodott az államtitkár annak kapcsán, hogy főnökét egy NER oligarcha luxusjachtján fotózták le nyaralás közben. Menczer szerint, „nyilvánvalóan” pénzelik valakik az ellenzéki lapokat. Az olvasói támogatást, és a közlekedési eszközöket nem tudta összekapcsolni.

Pedig ha összehasonlítaná, mibe kerülhetett az Átlátszó.hu-nak egy motorcsónak bérlése, amelyen saját fotósa készített egy nyilvánvalóan nem most vásárolt fényképezőgép teleobjektívjével igencsak leleplező képeket saját főnökéről, aki viszont egy luxusyacht fedélzetén hasította a vizet, megdöbbentő eredményre jutna a tengeri közlekedés költségeit illetően.

Mostanában Soros lobbistájának tevékenységéről számol be nap mint nap a Magyar Nemzet. Arról viszont egy sort sem ír, hogy ha igazából befolyásolni akarta volna, vagy akarná Soros a magyar sajtóviszonyokat, már rég létrehozott volna egy ellenzéki televízióból, rádióból és napilapból valamint hírportálból álló sajtókonglomerátumot.

Nem hozott létre, pedig ez biztos nem az anyagiakon múlik…