Menekül a nyilvánosság elől a győri fideszes polgármesterjelölt

HírKlikk 2020. január 21. 10:06 2020. jan. 21. 10:06

Pár napja törölte profilját a közösség oldalról, a tegnap este megtartott polgármesterjelölti vitára pedig el sem mert menni a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András. Mint ismert, Győrben vasárnap tartanak időközi választást a szexbotrányba és korrupciós ügyekbe bukott Borkai Zsolt utódlásáról.

Ennek ellenére, a győriek szinte semmit sem ismernek a kardiológus főorvosként induló jelölt, Dézsi Csaba András jövőképéről. Mindössze annyit tudunk róla, hogy többmilliós egzotikus papagájokkal hobbiskodik és szórja tele az internetet, valamint luxusterepjárókkal szeret ügyeletbe járni.

Ezzel ellentétben, az ellenzék által indított Pollreisz Balázs folyamatosan fórumokon, utcai jelenléttel minden adandó alkalmat megragad, hogy a győri emberekkel találkozzon, beszélgessen, megvitassa a város jövőjét, a helyiek elképzeléseivel egyeztesse politikai programját.

Amint történt ez a tegnap esti polgármesterjelölti vitán is, ahol mind az öt jelölt elfogadta a meghívást – kivéve a kormány által kinézett személy, aki állítólag a győriek érdekét képviselné, csak éppen a győriek elől menekül. A több mint sportszerűtlen, gyáva megfutamodásként minősíthető esetet követően Pollreisz Balázs nem takargatta a véleményét és az alábbi nyílt levélben üzent dr. Dézsinek:

Tisztelt jelölt úr! 

Ma este azzal, hogy nem jött el a választók által szorgalmazott polgármester-jelölti vitára, cserben hagyta a szavazóit.

Amikor először hallottam néhány napja, hogy nem kíván részt venni a rendezvényen, nem akartam elhinni a hírt.

Egyszerűen azért, mert az Ön sportokhoz köthető múltja miatt, elképzelhetetlennek tartottam, hogy ne nézzen szembe ellenfelével és elfusson egy megmérettetés elől.

Tulajdonképpen, hogy ezt a Fidesz pártközponttól való félelme, esetleges megfelelés, vagy valamilyen politikai számítás miatt tette, a végeredmény szempontjából mindegy...

Tudnia kell, hogy a vita, a véleménycsere, alapvető elvárás egy demokráciában.

Ahol nem diktátumok, nem kinyilatkozások formájában kommunikál egy jelölt.

Oda mer állni egy másik politikussal vitázni, és érveivel, gondolataival tájékoztatja a választóit. Teszi ezt azért, mert tiszteli közösségét, városát. Elmondja, amit a városvezetésről gondol, mert azt is tudja, hogy így minden ígérete számonkérhető. Mivel hiszek ezekben a gondolatokban, én ezt képviseltem ma este.

És még valami.

Ha egy jelölt biztos a programjában, tiszták és egyenesek a szándékai, nem hallgat a pártapparátus megmondóembereire és nem alkalmaz ilyen köddé válós politikai bűvésztrükköket...

Ön azonban mégis így tett, városunk polgárai pedig döntenek most vasárnap, január 26-án, a polgármester-választáson, hogy  mit várnak el egy politikustól.”

 

Forrás: Hírklikk