Mészáros egri szállodája több pénzt kapott, mint Eger önkormányzata

HírKlikk 2021. május 9. 19:00 2021. máj. 9. 19:00

Mészáros Lőrinc cége az egri szállodára 2,8 milliárd forintos állami támogatást kapott, míg az egri önkormányzatnak a járvány miatt kiesett bevételek pótlására 825 millió forintot jutott.

Az Egri Ügyek cikke alapján a 24.hu számol be arról, hogy a koronavírus kitörése óta a kormány olyan elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat, amelyek az idei működést gyakorlatilag már az alapellátások terén is veszélyeztették. Gépjárműadó, parkolási bevételek, idegenforgalmi adó, az iparűzési adó fele – az ilyen jogcímen befolyó összegek többsége hiányzik az önkormányzati kasszákból. A kormány a kiesés pótlására egyes városoknak kompenzációt adott.

Az ellenzéki vezetéssel rendelkező Eger 1,5 milliárd forintot kért az államtól, hogy fedezze a 2-2,5 milliárdos kiesések egy részét. Végül azonban csak 825 millió forintot kapott.

Eközben a Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel Zrt. 17,7 milliárd forint vissza nem terítendő támogatáshoz jutott hozzá. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-programból adta ezt az összeget a cégnek, a 14 vidéki szállodájának felújítására. Ebből az egri Hotel Flóra felújítására 2,8 milliárd forintnyi támogatást fordított a cég.

Forrás: 24.hu