Mészáros Lőrinc a magyar médiapiac harmadik legbefolyásosabb embere

HírKlikk 2017. május 5. 09:24 2017. máj. 5. 09:24

Harmadszor is Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatója végzett első helyen a Marketing&Média "Top 50 - A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban" rangsorában, amelyet idén 10. alkalommal készített el a kommunikációs szaklap. A tavalyi listán először szereplő Andy Vajna megtartotta pozícióját az élvonalban, a TV2 Csoport tulajdonosa idén is a második helyen végzett, míg Mészáros Lőrinc, a Mediaworks és az Echo Tv tulajdonosaként rögtön a harmadik helyen debütált a listán.

Tizedik alkalommal készítette el a Marketing&Média kommunikációs szaklap a magyar médiaipar legbefolyásosabb embereinek top ötvenes rangsorát, melynek szereplőit 2017-ben is szakmai zsűri választotta ki.

Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője a jubileumi lista kapcsán elmondta, hogy 10 év alatt mindössze hat olyan szakember volt, aki az összes rangsorban helyet kapott, ami jól mutatja a médiapiac folyamatos változását. Vidus Gabriella, Bayer József, Kolosi Péter, Somlói Zsolt, Németh Béla és Málnay B. Levente azok, akiket 10 év alatt mindig a befolyásos szakemberek között tarthattunk számon. Idén a politikához köthető személyek befolyása tovább erősödött, miközben a médiavállalatok, ügynökségek és szerkesztőségek vezetőié csökkent.

A top tíz

A zsűri értékelése alapján idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett a legmeghatározóbb médiapiaci szereplő, aki a legjobb tízben egyedüli nőként szerepel. Andy Vajna, a TV2 Média Csoport tulajdonosa megőrizte tavalyi második helyét.

A dobogó harmadik fokán Habony Árpádot, a Modern Media Group vezetőjét váltotta a listán először szereplő Mészáros Lőrinc, aki a Mediaworks Hungary és az Echo Tv megvásárlásával került a rangsorba.

A Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója, Varga Zoltán megtartotta előző évi pozícióját, továbbra is a negyedik helyen szerepel, az RTL-es Kolosi Péter pedig egy helyezést javítva, idén az ötödik lett. Dirk Gerkens, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója három helyet javított, így a hatodik lett, a Magyar Telekom vezér Christopher Mattheisen pedig egy hellyel került előrébb a listán, így a hetedik helyet szerezte meg a top tízben.

Lukács Csaba, az Atmedia ügyvezető igazgatója nyolcadik helyen végzett a rangsorban, dr. Bayer József, a Ringier Axel Springer vezérigazgatója idén a kilencedik, Gulyás János, a MEC Hungary ügyvezetője pedig a tavalyi helyezéséhez hasonlóan a tizedik helyre került.