Mészáros Lőrinc elszegényedett

HírKlikk 2020. március 17. 17:35 2020. márc. 17. 17:35

Nagyon betett a koronavírus Mészáros Lőrincnek, aki mostantól csak forintban mondható milliárdosnak, dollárban már nem. A Világegyetem Leggazdagabb Gázszerelője, nem mellesleg Orbán Viktor gyerekkori pajtása, ugyanis a Forbes januári listáján még több mint 407 milliárd forintos vagyonnal szerepelt, ami átszámítva valamivel több mint egymilliárd dollár, ám miután a részvényei rosszul teljesítenek, a vagyona annyira megcsappant, hogy már csupán 985 millió dollárja maradt.

Ez azért is rossz hír, mert testvérek között is 117 milliárd forintos csökkenést jelent. Amiből az következik, hogy Mészáros Lőrincnek szintén meg kell fognia minden forintot, nem költheti nyakló nélkül a pénzt. Vagyis, amikor a közvélemény nehezményezi, hogy a leggazdagabb magyarok – Mészáros Lőrinc és társai – nem vásárolnak lélegeztető gépeket, maszkokat, és más, a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges eszközöket, nem szabad igazságtalannak lennünk. Főleg, mert mi, többi magyarok, még nem voltunk abban a helyzetben, hogy ennyire rövid idő alatt 117 milliárd forinttal csökkenjen a vagyonunk. De akiben van empátia és a fantáziája is működik valamelyest, az el tudja képzelni, hogy ilyen hírek hallatán, rossz kedve lesz az embernek és minden másra előbb gondol, mint arra, hogy lélegeztető gépet vásároljon számára idegen embereknek.

A bajt tetézi, hogy Mészáros Lőrinc – sokak egybehangzó állítása szerint – Orbán Viktor miniszterelnök strómanja, amit persze nem mi állítunk, hanem rajtunk kívül szinte mindenki más. Úgyhogy, ha volna valami ebben a feltételezésben, amit – ismétlünk – mi a magunk részéről nem osztunk, és vissza is utasítjuk. Nos, ha igaz volna, hogy Mészáros Lőrinc vagyona csak részben az övé, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy a miniszterelnök mostanában feszült és ingerült.

Ilyen körülmények között, tényleg nem kívánhatjuk Mészáros Lőrinctől, hogy a mások gondjait is magára vegye. Ha majd megint dollármilliárdos lesz, és a koronavírus járvány is elmúlik, bizonyára lehet vele tárgyalni a lélegeztető gépek vásárlásáról.