Mészáros Lőrinc most éppen egy malmot vesz

2017. szeptember 27. 12:45

A bicskei malom is Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egyre bővülő agrárgazdasági birodalmához kerülhet iparági források szerint - értesült az agrárszektor.hu. A feldolgozót az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Kft. hirdette meg a Sikér Zrt. felszámolási eljárásában.

Érvényes és eredményes pályázat érkezett a bicskei malomra, de a szerződéskötés még folyamatban van, és annak megtörténtéig egyéb információt nem áll módunkban adni - fogalmazott az agrárszektor.hu-nak Várday Zsuzsanna felszámolóbiztos a lehetséges vevővel és vételárral kapcsolatban. Az ingatlant a vevőjelöltnek még nem adták birtokba, csak az eddigi bérlő hagyta el azt.

A felszámoló a malmot, illetve a benne lévő gépeket és berendezéseket az augusztus közepén zárult nyilvános pályázati felhívásban 700 millió forintos irányáron hirdette meg. Iparági szakértők szerint a nyertes ajánlat 300 millió forintról szólt, így Mészáros Lőrinc olcsón juthat a feldolgozóhoz, bár az is tény, hogy a malomra más komoly érdeklődő nem akadt. A 300 millió forintról szóló nyertes ajánlatot a felszámoló augusztus 15-i pályázati közleménye is megerősíti.

A bicskei malommal Mészáros Lőrinc jelentős iparági kapacitásokhoz juthat. Ágazati információk szerint a bicskei feldolgozó 250 tonnás napi őrlési kapacitással működhet, így 60-70 ezer tonna búza feldolgozására lehet képes évente.
Forrás: agrarszektor.hu